Sobanoedels met broccoli, omeletrolletjes en gemberdressing

20 MIN
2 personen
Sobanoedels met broccoli, omeletrolletjes en gemberdressing

Een lekker lichte en toch vullende Aziatische maaltijd. Sobanoedels zijn gemaakt van boekweit en hebben een heerlijke nootachtige smaak en vullen goed. Daarbij komen broccoliroosjes, originele omeletrolletjes, crunchy pindanootjes en een pittige gemberdressing. De Aziatische keuken op z'n best!

Ingrediënten

  • 1 broccoli
  • 150 g sobanoedels
  • 30 g pinda's
  • 2 bio-eieren
  • 20 g gember
  • ½ rode chilipeper
  • 1 el sesamolie
  • 2 el sojasaus
  • ½ limoen
  • 2 lente-uitjes
  • 1 el arachideolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de broccoli in roosjes. Breng in een kookpot water aan de kook en voeg de sobanoedels toe. Kook 2 minuten en voeg dan de broccoliroosjes toe. Laat nog 5 minuten koken. Giet af en laat uitlekken. Houd warm.
  2. Rooster de pinda's kort in een antikleefpan tot ze lichtjes beginnen te verkleuren. Schep uit de pan en hak grof.
  3. Breek de eieren in een kommetje en roer los, kruid met peper en zout. Verhit de arachideolie in een antikleefpan en voeg het eimengsel toe. Laat 4 minuten bakken op een matig vuur, draai de omelet voorzichtig om en laat nog 3 minuten bakken aan de andere kant.
  4. Rasp de gember. Halveer de rode chilipeper in de lengte en schraap er de zaadjes uit met een koffielepel. Snij in fijne blokjes. Meng de geraspte gember met de sesamolie, sojasaus, rode chilipeper (gebruik minder als je niet van pittig houdt) en het sap van de limoen. Snij de lente-ui in ringen.
  5. Laat de omelet uit de pan glijden en rol op. Snij in plakjes. Meng de dressing door de sobanoedels met de broccoli. Schep in kommetjes, strooi er de geroosterde pinda's en de lente-ui over en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 680.86 kcal
Koolhydraten 67.45 g
waarvan suikers 8.19 g
Vet 29.83 g
waarvan verzadigd 5.01 g
Proteïnen 31.33 g
Vezels 10.2 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin