Alles smaakt lekkerder met een korstje! Toch? En al zeker een lekker stukje vis. Én het is een goede manier om kinderen vis te leren eten. Kibbeling, vis gepaneerd met paneermeel of panko, een ovenschotel met een krokant korstje bovenaan (tip: al eens geprobeerd met geraspte aardappel? revelatie!) of een verrassend korstje op je visfilet op basis van mosterd of kruiden. Het past allemaal overheerlijk bij vis! 

Leuk om weten ook, is dat Foodbag.be deze week heerlijke kant-en-klare kibbeling als keuze gerecht in de 15gram selectie van hun foodbox aanbiedt. Je hoeft ze enkel nog 15 minuutjes te bakken in de oven. Handig! Moet je proberen...

Kibbeling met gekookte patatjes en currymayonaise


Kibbeling met gekookte patatjes en currymayonaiseStukjes vis in een goudbruin jasje, met daarbij een frisse salade, gekookte patatjes en een verrassende currymayonaise. Hiermee ga je het ganse gezin blij maken! Voeg toe aan je foodbox!

En we inspireren je graag met nog meer visgerechten met een krokant korstje.


Krokante visfilets met spinazie en pastinaakfrietjes


Krokante visfilets met spinazie en pastinaakfrietjes
De inspiratie voor dit gerecht kwam van de klassieker 'fishsticks met spinaziepuree'. We maken er een koolhydraatarme en toch o zo verrassende versie van: krokante visfilets met gestoofde spinazie, pastinaakfrietjes en een snelle tartaarsaus. Lekker gezond genieten! Bekijk recept



Ovenschotel met vis en prei onder een röstikorstje


Ovenschotel met vis en prei onder een röstikorstje
Een ovenschotel waar Scandinaviërs jaloers op zullen zijn! Vis en prei in roomsaus zijn beste vriendjes. Denk daar nog een heerlijk krokant aardappelkorstje bij, en je hebt een fantastisch avondmaal. Laat het smaken! Bekijk recept



Fish & chips met erwtenpuree


Fish & chips met erwtenpuree
Een echte Britse klassieker, fish & chips! Daar wordt er ook vaak erwtenpuree bij geserveerd, dus we gaan voor de authentieke versie. Tartaarsaus mag natuurlijk ook niet ontbreken. Enjoy your meal! Bekijk recept



Zelfgemaakte fishsticks met spinaziepuree en tartaarsaus


Zelfgemaakte fishsticks met spinaziepuree en tartaarsaus
Welk kind is er nu niet verzot op fishsticks? Het is de ideale manier om ze vis te leren eten. En de lekkerste en gezondste fishsticks die maak je zelf! Bekijk recept



Witte vis met graanmosterdkorstje en preipuree


Witte vis met graanmosterdkorstje en preipuree
Dit gerechtje lijkt zo weggelopen te zijn uit een chique brasserie, maar je kan het werkelijk zo snel zelf maken! De vis krijgt een lekker krokant en pittig korstje in de oven, terwijl je een gemakkelijke preipuree maakt. Dit wordt genieten! Bekijk recept



Witte vis met mosterdkorstje en waterkerspuree


Witte vis met mosterdkorstje en waterkerspuree
Een heerlijk stuk witte vis uit de Noordzee. Ideaal om in de oven te garen, met een heerlijk mosterdkorstje. Bekijk recept



Parmentier van vis


Parmentier van vis
Een heerlijke variatie op de Franse klassieker hachis parmentier, met een stukje witte vis in plaats van gehakt. Minstens even lekker en smaakvol! Bekijk recept



Vis Milanese met tomatensaus en linguine


Vis Milanese met tomatensaus en linguine
Escalope Milanese is een echte Italiaanse klassieker, maar ditmaal geven we er een verrassende twist aan, want we hebben het vlees vervangen door vis. En jawel hoor, dat smaakt ook heel goed, je kan er waarschijnlijk zelfs de kleinsten mee bekoren. Laat het smaken! Bekijk recept