Witte vis met krieltjes en geroosterde groenten

30 MIN
2 personen
Witte vis met krieltjes en geroosterde groenten

Een heerlijk zomers gerechtje: witte visfilet met krieltjes uit de oven en kleurrijke geroosterde groenten. Gemakkelijk om klaar te maken en o zo lekker.

Ingrediënten

  • 3 wortelen
  • 400 gr krielaardappelen
  • 10 gr dille
  • 1 sjalot
  • 250 gr kerstomaten
  • 2 kl mosterd
  • 300 gr witte vis
  • olijfolie
  • zwarte peper en zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de wortel in frietjes (schillen hoeft niet) en halveer de krielaardappelen. Zet de wortel en aardappelen in een kookpot net onder water met een snuif zout. Kook zo’n 10 min. (de wortel en aardappelen moet nog niet volledig gaar zijn).
  3. Hak de dille fijn. Versnipper de sjalot (zie tip).
  4. Giet de wortel en de aardappelen af. Laat in de pot en schep de kerstomaten, mosterd, de helft van de dille en sjalot erbij. Giet een flinke scheut olijfolie erbij en kruid met flink wat zout en zwarte peper. Schep goed om.
  5. Kruid de vis met zout en zwarte peper.
  6. Schep de groenten en aardappelen op de bakplaat. Schik de vis ertussen en zet 10-15 min. in de oven.
  7. Haal uit de oven en serveer meteen. Werk af met de rest van de dille. Smakelijk!
  8. TIP: Bewaar een deel van de sjalot voor de afwerking. De rauwe sjalot geeft extra pit aan je vis!