Fish & chips met erwtenpuree

25 MIN
4 personen
Fish & chips met erwtenpuree

Een echte Britse klassieker, fish & chips! Daar wordt er ook vaak erwtenpuree bij geserveerd, dus we gaan voor de authentieke versie. Tartaarsaus mag natuurlijk ook niet ontbreken. Enjoy your meal!

Ingrediënten

  • 4 koolvisfilets
  • 800 g frietaardappelen
  • 300 g erwten
  • 1 citroen
  • 50 g panko
  • 4 el bloem
  • 2 bio-eieren
  • 4 el tartaar
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Blancheer de erwtjes 4 min. Rasp de schil van de citroen. Pureer de erwten en breng op smaak met de zeste van de citroen en peper en zout. Hou de puree warm.
  2. Breek de eieren in een kommetje en klop los. Doe ook de bloem en de panko in aparte kommetjes. Dep de vis droog en kruid met peper en zout. Haal de vis eerst door de bloem, dan door het losgeklopte ei en tenslotte door de panko. Verhit olijfolie in een antikleefpan en bak de visfilets goudgeel en knapperig in 3 minuten aan elke kant.
  3. Verwarm een friteuse voor. Was de aardappelen en snij ze in dikke frieten. Bak ze 1x op 140 °C en een 2de maal op 180 °C in de friteuse.
  4. Serveer de fish & chips met de erwtenpuree en de tartaarsaus.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1119.65 kcal
Koolhydraten 112.97 g
waarvan suikers 1.34 g
Vet 54.97 g
waarvan verzadigd 7.96 g
Proteïnen 41.57 g
Vezels 4.35 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin