Fishsticks met tartaarsaus en broccolipuree

30 MIN
2 personen
Fishsticks met tartaarsaus en broccolipuree

Wij steken al graag eens de handen uit de mouwen. Vergeet de kant-en-klare diepgevroren fishsticks. Wij maken ze zelf. Lekker makkelijk! Voor het korstje gebruiken we panko, een Japans paneermeel met een grove textuur voor extra crunch. Heerlijk met de tartaarsaus en broccolipuree erbij. Yum!

Ingrediënten

  • 500 gr bloemige aardappelen
  • 1 grote broccoli
  • 300 gr witte visfilet
  • 50 gr panko
  • 150 gr tartaarsaus
  • boter
  • 2 el bloem
  • snuifje nootmuskaat
  • zwarte peper en zout

BEREIDING

  1. Schil en snijd de aardappelen in stukken van 3 cm en zet net onder water met een snuif zout. Kook in 15-20 min. gaar.
  2. Verdeel intussen de broccoli in roosjes en kook de laatste 5 min. mee in het kookwater van de aardappelen (zie tip).
  3. Bereid intussen de fishsticks voor. Verdeel de vis in hapklare stukken. Meng de bloem met 3 el water in een diep bord tot een vloeibaar beslag. Giet de panko in een ander diep bord. Haal de stukken vis eerst één voor één door het beslag en vervolgens één voor één door de panko. Zet opzij.
  4. Giet de aardappelen en de broccoli af en stamp, met een klontje boter, tot een smeuïge puree. Kruid met de nootmuskaat, zout en zwarte peper. Houd warm.
  5. Smelt een flinke klont boter in een pan en bak de fishsticks 2-3 min. op een middelhoog vuur langs elke kant in de bruisende boter. Kruid met zout en zwarte peper.
  6. Serveer de fishsticks met de broccolistoemp en de tartaarsaus. Smakelijk!
  7. TIP: Wist je dat je de stam van de broccoli ook kan opeten? Snijd 'm gewoon in kleine stukjes en laat meekoken met de rest van de roosjes. Bye bye voedselverspilling!