Krokante visfilets met spinazie en pastinaakfrietjes

30 MIN
2 personen
Krokante visfilets met spinazie en pastinaakfrietjes

De inspiratie voor dit gerecht kwam van de klassieker 'fishsticks met spinaziepuree'. We maken er een koolhydraatarme en toch o zo verrassende versie van: krokante visfilets met gestoofde spinazie, pastinaakfrietjes en een snelle tartaarsaus. Lekker gezond genieten!

Ingrediënten

  • 2 pastinaken
  • 1 sjalot
  • 10 g bladpeterselie
  • 1 bio-ei
  • 4 el paneermeel
  • 2 witte visfilets
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g spinazie
  • 3 el olijfolie
  • 2 el bloem
  • 3 el mayonaise
  • 1 el wittewijnazijn
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de pastinaken en snij ze in frietjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de pastinaakfrietjes op. Besprenkel met 1/3 van de olijfolie, kruid met peper en zout. Zet 20 - 22 minuten in de oven. Schep halverwege om.
  2. Snij de sjalot fijn. Hak de bladpeterselie fijn. Meng de mayonaise, wittewijnazijn, fijngehakte peterselie, de helft van de fijngesneden sjalot, peper en zout. Dit is de tartaarsaus.
  3. Doe de bloem in een bord, kruid met peper en zout en meng. Klop het (de) ei (eieren) los in een kommetje en doe het paneermeel ook in een bord. Dep de visfilets droog met keukenpapier. Haal de visfilets eerst door de bloem, dan door het losgeklopte ei en tenslotte door het paneermeel. Zet even opzij.
  4. Pers de knoflook. Verhit 1/3 van de olijfolie in een grote antikleefpan en voeg de knoflook en rest van de sjalot toe. Stoof 2 minuten, voeg dan de spinazie toe. Roerbak tot de spinazie geslonken is. Kruid met peper en zout. Schep uit de pan en hou apart (onder aluminiumfolie). Veeg de antikleefpan proper met keukenpapier.
  5. Verhit de rest van de olijfolie in de kleefpan. Bak de gepaneerde visfilets gedurende 3-4 minuten per kant.
  6. Serveer de krokante visfilets met de gestoofde spinazie, de pastinaakfrietjes en de tartaarsaus.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 776.57 kcal
Koolhydraten 49.19 g
waarvan suikers 2.88 g
Vet 46.42 g
waarvan verzadigd 6.92 g
Proteïnen 37.8 g
Vezels 10.45 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin