Zelfgemaakte fishsticks met spinaziepuree en tartaarsaus

30 MIN
2 personen
Zelfgemaakte fishsticks met spinaziepuree en tartaarsaus

Welk kind is er nu niet verzot op fishsticks? Het is de ideale manier om ze vis te leren eten. En de lekkerste en gezondste fishsticks die maak je zelf!

Ingrediënten

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 2 eieren
  • 2 augurken
  • 1 el kappertjes
  • 10 g bladpeterselie
  • 4 el mayonaise
  • 40 g panko
  • 2 koolvisfilets
  • 200 g spinazie
  • 3 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 2 el bloem
  • 3 el melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  2. Breng een steelpannetje met water aan de kook en kook de helft van de eieren gedurende 10 minuten.
  3. Hak de augurken en kappertjes fijn. Hak de bladpeterselie fijn. Pel het (de) gekookte ei(eren) en plet met een vork. Meng de mayonaise met de augurken, kappertjes, ei, peterselie en peper en zout.
  4. Breek de rest van de eieren in een kommetje en klop los met een vork. Doe ook de bloem en de panko in aparte kommetjes. Dep de vis droog met keukenpapier en kruid met peper en zout. Snij elke visfilet in 4 gelijke repen. Haal de repen eerst door de bloem, dan door het losgeklopte ei en tenslotte door de panko.
  5. Verhit 1/3de van de olijfolie in een pan en stoof de spinazie aan tot deze geslonken is. Kruid met peper en zout en schep uit de pan. Veeg de pan even schoon met wat keukenpapier.
  6. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de boter, de spinazie, de melk, peper, zout en nootmuskaat toe. Meng goed.
  7. Verhit de rest van de olijfolie in de antikleefpan en bak de fishsticks goudgeel en knapperig gedurende 3 minuten aan elke kant.
  8. Serveer de spinaziepuree met de gebakken fishsticks en de tartaarsaus.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1042.06 kcal
Koolhydraten 70.41 g
waarvan suikers 4.02 g
Vet 63.23 g
waarvan verzadigd 13.96 g
Proteïnen 45.53 g
Vezels 10.26 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin