Parmentier van vis

45 MIN
2 personen
Parmentier van vis

Een heerlijke variatie op de Franse klassieker hachis parmentier, met een stukje witte vis in plaats van gehakt. Minstens even lekker en smaakvol!

Ingrediënten

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 1 teentje knoflook
  • 250 g champignons
  • 10 g krulpeterselie
  • ½ visbouillonblokje
  • 100 ml lichte room
  • 300 g vismengeling
  • 2 el paneermeel
  • 2 el boter
  • 3 el melk
  • 50 ml witte wijn
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  3. Pers de knoflook. Snij de champignons in plakjes. Hak de peterselie fijn.
  4. Verhit een antikleefpan en laat de helft van de boter smelten. Voeg er de knoflook, de champignons en de helft van de fijngehakte peterselie aan toe en laat 5 minuten bakken. Voeg dan per persoon 3 eetlepels water en de wijn toe en verkruimel de visbouillon erbij. Kruid met peper. Laat tot de helft inkoken. Voeg er de room aan toe en laat indikken. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de rest van de boter, peper, de melk, een snufje nootmuskaat en zout toe. Meng goed.
  6. Giet de saus in een ruime, beboterde ovenschotel. Kruid de visblokjes met peper en zout en leg ze op de saus. Bedek het geheel met de puree en overstrooi met paneermeel.
  7. Zet de schaal gedurende 25 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer met de rest van de peterselie erover gestrooid.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 671.48 kcal
Koolhydraten 59.9 g
waarvan suikers 5.15 g
Vet 27.2 g
waarvan verzadigd 16.71 g
Proteïnen 37.53 g
Vezels 10.34 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin