Ovenschotel met vis en prei onder een röstikorstje

45 MIN
2 personen
Ovenschotel met vis en prei onder een röstikorstje

Een ovenschotel waar Scandinaviërs jaloers op zullen zijn! Vis en prei in roomsaus zijn beste vriendjes. Denk daar nog een heerlijk krokant aardappelkorstje bij, en je hebt een fantastisch avondmaal. Laat het smaken!

Ingrediënten

  • 2 prei
  • 400 g bloemige aardappelen
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes tijm
  • 1 bio-ei
  • 1 brikje lichte room
  • 300 g vismengeling
  • 2 el olijfolie
  • 1 kl boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Was en snij de prei in ringen.
  3. Verhit de olijfolie in een pan en voeg de prei toe. Laat op een zacht vuur stoven, een 7-tal minuten, tot de prei mooi zacht is.
  4. Schil ondertussen de aangegeven hoeveelheid aardappelen en rasp ze met een grove rasp. Pers de knoflook. Rits de blaadjes van de takjes tijm. Doe de aardappel, knoflook en tijm in een kom, samen met het ei. Kruid met peper en zout en meng goed door elkaar.
  5. Voeg de room en per persoon 1 eetlepel water toe aan de prei en meng. Kruid met peper en zout.
  6. Beboter een ovenschaal. Verdeel er de vismengeling over. Kruid met peper en zout. Schep daarbovenop de gestoofde prei en dan het rösti-mengsel. Strijk glad en zet 30 minuten in de voorverwarmde oven. De ovenschotel is klaar als de röstikorst mooi goudgeel kleurt.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 712.23 kcal
Koolhydraten 53.52 g
waarvan suikers 13.86 g
Vet 35.3 g
waarvan verzadigd 12.67 g
Proteïnen 40.13 g
Vezels 14.18 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin