Ovenschotel met vis en prei onder een röstikorstje

45 MIN
2 personen
Ovenschotel met vis en prei onder een röstikorstje

Een ovenschotel waar Scandinaviërs jaloers op zullen zijn! Vis en prei in roomsaus zijn beste vriendjes. Denk daar nog een heerlijk krokant aardappelkorstje bij, en je hebt een fantastisch avondmaal. Laat het smaken!

Ingrediënten

  • 2 prei
  • 400 g bloemige aardappelen
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes tijm
  • 1 bio-ei
  • 1 brikje lichte room
  • 300 g vismengeling
  • 2 el olijfolie
  • 1 kl boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Was en snij de prei in ringen.
  3. Verhit de olijfolie in een antikleefpan en voeg de prei toe. Laat gedurende 7 minuten op een zacht vuur stoven.
  4. Schil ondertussen de aangegeven hoeveelheid aardappelen en rasp ze met een grove rasp. Pers de knoflook. Rits de blaadjes van de takjes tijm. Doe de aardappel, knoflook en tijm in een kom, samen met het (de) ei (eieren). Kruid met peper en zout en meng goed door elkaar.
  5. Voeg de room en per persoon 1 eetlepel water toe aan de prei en meng. Kruid met peper en zout.
  6. Vet een ovenschaal in met boter. Dep de vis droog met keukenpapier, snij in gelijke blokjes en verdeel over de ovenschaal. Kruid met peper en zout. Schep daarbovenop de gestoofde prei en dan het rösti-mengsel. Strijk glad en zet 30 minuten in de voorverwarmde oven. De ovenschotel is klaar als de röstikorst mooi goudgeel kleurt.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 712.23 kcal
Koolhydraten 53.52 g
waarvan suikers 13.86 g
Vet 35.3 g
waarvan verzadigd 12.67 g
Proteïnen 40.13 g
Vezels 14.18 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin