Vis Milanese met tomatensaus en linguine

30 MIN
2 personen
Vis Milanese met tomatensaus en linguine

Escalope Milanese is een echte Italiaanse klassieker, maar ditmaal geven we er een verrassende twist aan, want we hebben het vlees vervangen door vis. En jawel hoor, dat smaakt ook heel goed, je kan er waarschijnlijk zelfs de kleinsten mee bekoren. Laat het smaken!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 10 g krulpeterselie
  • 2 kl Italiaanse kruiden
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 bio-ei
  • 8 el panko
  • 2 koolvisfilets
  • 200 g linguine
  • 2 el olijfolie
  • 2 el bloem
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Snij de peterselie fijn. Verhit de helft van de olijfolie in een pan en voeg de ui en knoflook toe. Stoof voor 5 minuten op matig vuur. Voeg de Italiaanse kruiden en de tomatenblokjes toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten pruttelen op een zacht vuur. Kruid met peper en zout.
  2. Doe de bloem, het (de) ei(eren) en de panko in aparte kommetjes. Klop het ei los. Dep de visfilets droog, kruid met peper en zout en dip ze dan eerst in de bloem, dan het losgeklopte ei en tenslotte de panko.
  3. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de linguine beetgaar in 8 minuten. Giet de pasta af.
  4. Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan. Bak hierin de gepaneerde visfilets op een zacht vuur gedurende 3-4 minuten aan beide kanten, totdat het korstje mooi goudbruin kleurt.
  5. Meng de linguine met de tomatensaus. Serveer de vis Milanese met de linguine met tomatensaus. Overstrooi met fijngesneden peterselie.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 831.75 kcal
Koolhydraten 101.59 g
waarvan suikers 12.13 g
Vet 23.68 g
waarvan verzadigd 4.08 g
Proteïnen 48.37 g
Vezels 8.75 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin