Vispannetje met prei, aardappelen, wortel en paellakruiden

35 MIN
2 personen
Vispannetje met prei, aardappelen, wortel en paellakruiden

Ons go to-gerecht tijdens koude dagen, dat is zonder twijfel een heerlijk, dampend vispannetje. Vergeet zeker het kaaskorstje niet, dé kers op de taart.

Ingrediënten

  • 400 gr vastkokende aardappelen
  • 3 wortelen
  • 1 stengel prei
  • 2 kl paellamix kruiden
  • ½ blokje visbouillon
  • 150 ml room
  • 300 gr vismix
  • 50 gr geraspte kaas
  • boter
  • 1 kl bloem
  • zwarte peper en zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven op 180°C.
  2. Snijd de aardappelen in blokjes van 2 cm en de wortel in plakjes (schillen hoeft niet). Zet net onder water met een flinke snuif zout en kook 10 min. voor.
  3. Snijd de prei in ringen.
  4. Smelt een klontje boter in een pot. Stoof de prei 2-4 min. aan. Kruid met de paellamix, zout en zwarte peper. Voeg de bloem toe, verkruimel de bouillon eroverheen en roer goed om. Blus met de room.
  5. Giet de aardappelen en wortel af en stort in een ovenschaal. Schik de vismix erbij en overgiet met de preiroom (zie tip). Werk af met de geraspte kaas en schuif 15-20 min. in de oven, tot de kaas goudbruin is en de vis mooi gaar is.
  6. Controleer of de vis gaar is: als hij nog een beetje glazig is en je ‘m vlot uit elkaar kan trekken met een vork, is hij perfect. Serveer meteen. Smakelijk!