Vispannetje met prei, aardappelen, wortel en paellakruiden
35 MIN
2 personen
Ons go to-gerecht tijdens koude dagen, dat is zonder twijfel een heerlijk, dampend vispannetje. Vergeet zeker het kaaskorstje niet, dé kers op de taart.
Ingrediënten
400 gr vastkokende aardappelen
3 wortelen
1 stengel prei
2 kl paellamix kruiden
½ blokje visbouillon
150 ml room
300 gr vismix
50 gr geraspte kaas
boter
1 kl bloem
zwarte peper en zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Verwarm de oven op 180°C.
Snijd de aardappelen in blokjes van 2 cm en de wortel in plakjes (schillen hoeft
niet). Zet net onder water met een flinke snuif zout en kook 10 min. voor.
Snijd de prei in ringen.
Smelt een klontje boter in een pot. Stoof de prei 2-4 min. aan. Kruid met de paellamix, zout en zwarte peper. Voeg de bloem toe, verkruimel de bouillon eroverheen en roer goed om. Blus met de room.
Giet de aardappelen en wortel af en stort in een ovenschaal. Schik de vismix erbij en overgiet met de preiroom (zie tip). Werk af met de geraspte kaas en schuif 15-20 min. in de oven, tot de kaas goudbruin is en de vis mooi gaar is.
Controleer of de vis gaar is: als hij nog een beetje glazig is en je ‘m vlot uit elkaar kan trekken met een vork, is hij perfect. Serveer meteen. Smakelijk!