Parmezaan, of correcter: Parmezaanse kaas of Parmigiano Reggiano, is de heerlijke harde kaas uit de streek van Parma in Italië. De kaas die enkel met melk van koeien uit die regio gemaakt wordt, krijgt het oorsprongslabel. Een volledige bol parmezaankaas weegt 40 kilogram, en er is maar liefst 600 liter koemelk voor nodig om die bol te maken! Een heerlijk authentiek Italiaans product waar wij graag creatief mee aan de slag gaan...

Want naast een pastagerecht afwerken met versgeraspte parmezaan of genieten van parmezaanschilfers op een Caesar salade, zijn er nog tal van creatieve bereidingen die de kaas volledig tot zijn recht laten komen! Een kaaskoekje van parmezaan, heerlijke smeuïge parmezaanpuree of vis met een korstje van parmezaan zijn maar enkele mogelijkheden. Je ontdekt ze hier allemaal!

Parmezaan patatjes

Parmezaan patatjes
Deze lekkere torentjes van aardappelschijfjes met parmezaan zijn ideaal als hapje of bijgerecht. Heerlijk gekruid en krokant gebakken in de oven. Bekijk recept

Bloemkoolsoep met parmezaancroutons

Bloemkoolsoep met parmezaancroutons
Als het weer wat kouder wordt, dan smaakt een stevige hartverwarmende soep met lekkere wintergroenten, zoals bijvoorbeeld deze glorieuze bloemkoolsoep. Bekijk recept

Heek met parmezaankorstje en venkelstoemp

Heek met parmezaankorstje en venkelstoemp
Deze heek met parmezaankorstje is een waar genot voor elke visliefhebber! Overheerlijk in combinatie met de venkelstoemp. Dit moet je proberen! Bekijk recept

Kip parmezaan met spinazie en penne

Kip parmezaan met spinazie en penne
Kip parmezaan is een gerecht met Italiaanse ingrediënten, dat eigenlijk uitgevonden werd in de Verenigde Staten. Klinkt vreemd, maar toch is het overheerlijk! De kip krijgt een kazig korstje en wordt in een tomatensaus gegaard in de oven. Daarbij komt penne met spinazie. Een heerlijke combinatie waar je mee zal scoren! Bekijk recept

Romige parmezaan orzo met kip en courgette

Romige parmezaan orzo met kip en courgette
Mag het een bordje comfort food zijn vanavond? We helpen je graag op weg met deze heerlijke romige parmezaan orzo met courgette en plakjes gebakken kip. Zo'n type gerecht waarbij je de pot in het midden van de tafel kan zetten, en iedereen zichzelf mag bedienen... Maak er een heerlijk avondmaal van! Bekijk recept

Gebakken zeebaars met tijmdijonaise, groentebrunoise en parmezaanpuree

Gebakken zeebaars met tijmdijonaise, groentebrunoise en parmezaanpuree
Zeebaars, gebakken op het vel met een rijke dijonaise, dat is een luchtige mosterdsaus. Daarbij komt een mooie portie gebakken groentjes en parmezaanpuree. Bekijk recept

Gnocchi met gebakken asperges en groene salade

Gnocchi met gebakken asperges en groene salade
Gnocchi zijn Italiaanse aardappelbolletjes, hier in combinatie met heerlijke Belgische witte asperges. Een verrassend lente-gerecht! Bekijk recept

Risotto met prei, spek en parmezaankoekje

Risotto met prei, spek en parmezaankoekje
Gestoofde prei en krokant gebakken spek gaan heel goed samen, ze doen het dan ook uitstekend in deze originele risotto. Een romig bordje comfort food, afgewerkt met nog een leuke verrassing: een knapperig parmezaankoekje. Genieten! Bekijk recept

Kip met parmezaankorstje, aardappelwedges met rozemarijn en een slaatje

Kip met parmezaankorstje, aardappelwedges met rozemarijn en een slaatje
Alles is lekker met een krokant korstje, toch? Daarom moet je deze heerlijke 'kipstrips' met een krokant korstje van parmezaan zeker eens proberen. Zin in? Deze topper kan je deze week bij de 15gram Foodbox bestellen!