Snel klaar en overheerlijk: wij zijn helemaal fan van de taco. We gebruiken tacoschelpen in dit gerecht. Lekker krokant en je kan de taco's helemaal volproppen met lekkers. ¡Vamos!
Ingrediënten
1 gele ui
150 gr maïs
1 teentje knoflook
2 wortelen
300 gr rund-varkensgehakt
2 kl tex-mexkruiden
175 gr rode en gele kerstomaten
50 gr geraspte kaas
6 tacoschelpen
80 gr gemengde sla
olie
zwarte peper
zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Tip: weinig tijd? De taco's zijn minstens even lekker zonder dat je de kaas gratineert.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Laat de maïs uitlekken. Hak de ui en knoflook fijn. Rasp de wortel (schillen hoeft niet). Verhit een scheutje olie in een ruime, ovenvaste pan en fruit de ui en knoflook zo’n 2 min. op middelhoog vuur. Voeg het gehakt toe en bak in 3-4 min. rul, door het met een vork te prakken. Schep de geraspte wortelen en de maïs mee onder het gehakt en bak het geheel nog zo’n 2-3 min op middelhoog vuur. Breng op smaak met de tex-mexkruiden, zout en zwarte peper.
Halveer intussen de kerstomaten en schep de helft mee onder het gehakt.
Strooi de geraspte kaas over de pan en schuif 8-10 min. in de oven om de kaas te gratineren (zie tip). Heb je geen ovenvaste pan? Schep het geheel dan over in een ovenschaal.
Rooster de tacoschelpen de laatste 5 min. mee in de oven.
Vul de taco’s met het gehaktmengsel. Serveer met de rest van de kerstomaten en de gemengde sla. Smakelijk!