Kip met parmezaankorstje, aardappelwedges met rozemarijn en een slaatje

30 MIN
2 personen
Kip met parmezaankorstje, aardappelwedges met rozemarijn en een slaatje

Alles is lekker met een krokant korstje, toch? Daarom moet je deze heerlijke 'kipstrips' met een krokant korstje van parmezaan zeker eens proberen.

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 takje rozemarijn
  • 50 g rucola
  • 1 bio-ei
  • 8 el panko
  • 40 g parmezaan
  • 2 kipfilet
  • 125 g kerstomaten
  • 3 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 3 el bloem
  • 1 kl balsamico
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bedek een bakplaat met bakpapier. Was en snij de aardappelen in wedges (partjes). Rits de blaadjes van de rozemarijn en hak ze grof. Meng de aardappelen met 2/3 van de olijfolie, de rozemarijn, peper en zout en schik ze op de bakplaat. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  2. Was de rucola en laat uitlekken.
  3. Klop het ei (de eieren) los in een kommetje. Doe de bloem in een kommetje en meng de panko met de parmezaan in nog een apart kommetje. Dep de kipfilets droog met keukenpapier en snij in lange repen. Kruid ze met peper en zout en haal ze eerst door de bloem, dan het losgeklopte ei en tenslotte de panko-parmezaan mengeling.
  4. Halveer de kerstomaatjes. Meng ze in een kom samen met de rucola. Maak een dressing door de balsamico met de extra vierge olijfolie te mengen en besprenkel de salade hiermee.
  5. Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan op een zacht vuur. Bak de kipfilets mooi goudbruin, 5-6 minuten per kant. Serveer samen met het slaatje en de rozemarijn aardappelwedges.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 845.51 kcal
Koolhydraten 62.1 g
waarvan suikers 2.09 g
Vet 40.76 g
waarvan verzadigd 9.1 g
Proteïnen 54.51 g
Vezels 7.31 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin