Kip met parmezaankorstje, aardappelwedges met rozemarijn en een slaatje

30 MIN
2 personen
Kip met parmezaankorstje, aardappelwedges met rozemarijn en een slaatje

Alles is lekker met een krokant korstje, toch? Daarom moet je deze heerlijke 'kipstrips' met een krokant korstje van parmezaan zeker eens proberen.

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 ei
  • 40 g panko
  • 40 g parmezaan
  • 2 kipfilet
  • 125 g kerstomaten
  • 50 g rucola
  • 1 kl balsamico
  • 3 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 3 el bloem
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Bedek een bakplaat met bakpapier. Was en snij de aardappelen in wedges (partjes). Rits de blaadjes van de rozemarijn en hak ze grof. Meng de aardappelen met 2/3de van de olijfolie, de rozemarijn, peper en zout en schik ze op de bakplaat. Zet 18-20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  2. Klop het ei (de eieren) los in een kommetje. Doe de bloem in een kommetje en meng de panko broodkruimels met de parmezaan in nog een apart kommetje. Snij de kipfilets in lange repen. Kruid ze met peper en zout en haal ze eerst door de bloem, dan het losgeklopte ei en tenslotte de panko-parmezaan mengeling.
  3. Halveer de kerstomaatjes. Meng ze in een kom samen met de rucola. Maak een dressing door de balsamico met de extra vierge olijfolie te mengen en besprenkel de salade hiermee.
  4. Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan op een medium vuur. Bak de kipfilets mooi goudbruin aan alle kanten in 10-12 minuten. Serveer samen met het slaatje en de rozemarijn aardappelwedges.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 860.15 kcal
Koolhydraten 64.85 g
waarvan suikers 2.2 g
Vet 40.88 g
waarvan verzadigd 9.14 g
Proteïnen 55.05 g
Vezels 7.47 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin