Gnocchi met gebakken asperges en groene salade

25 MIN
2 personen
Gnocchi met gebakken asperges en groene salade

Gnocchi zijn Italiaanse aardappelbolletjes, hier in combinatie met heerlijke Belgische witte asperges. Een verrassend lente-gerecht!

Ingrediënten

  • 400 g witte asperges
  • 250 g gnocchi
  • 10 g bieslook
  • 2 teentjes knoflook
  • 30 g parmezaanschilfers
  • 1 zakje slamix
  • 3 el boter
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng een pot gezouten water aan de kook. Schil de asperges met een dunschiller en snij het harde stukje onderaan weg. Snij de asperges in 3 stukken. Doe ze in het kokende water. Zet het vuur af en laat de asperges 15 minuten garen in het hete water. Giet af en laat uitlekken.
  2. Breng een ruime pot gezouten water aan de kook. Als het water kookt, voeg je de gnocchi toe. Als ze gaar zijn, komen ze bovendrijven, dat duurt maar 2-3 minuten. Giet de gnocchi af en laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Snij de bieslook in ringetjes. Pers de knoflook.
  4. Smelt de boter in een grote antikleefpan en voeg de knoflook toe. Als de boter begint te bruisen, voeg je de asperges en gnocchi toe. Kruid met peper en zout. Bak tot ze licht beginnen te kleuren. Strooi de bieslook erover.
  5. Verdeel de gnocchi met de asperges over de borden, lepel de botersaus erbij. Strooi de parmezaanschilfers erover en serveer met de salade.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 761.3 kcal
Koolhydraten 89.45 g
waarvan suikers 9.31 g
Vet 30.86 g
waarvan verzadigd 18.16 g
Proteïnen 28.06 g
Vezels 8.05 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin