Bloemkoolsoep met parmezaancroutons

40 MIN
2 personen
Bloemkoolsoep met parmezaancroutons

Als het weer wat kouder wordt, dan smaakt een stevige hartverwarmende soep met lekkere wintergroenten, zoals bijvoorbeeld deze glorieuze bloemkoolsoep.

Ingrediënten

  • 1 stengel prei
  • 2 stengels selder
  • 1 bloemkool
  • 1 aardappel
  • 1 teentje knoflook
  • 40 g parmezaan
  • 1 groentebouillonblokje
  • 2 bruin broodje
  • 30 g hazelnoten
  • 10 g bieslook
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de prei in fijne plakjes. Snij de selder in blokjes. Snij de bloemkool in kleine roosjes. Schil en snij de aardappel in blokjes. Pers het teentje knoflook. Rasp de parmezaan.
  2. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een hoge kookpot en voeg de prei, selder en de knoflook toe. Voeg na 3 minuten 375 milliliter warm water toe, het groentebouillonblokje, de bloemkoolroosjes en de aardappelblokjes. Breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes sudderen. Kruid met peper en zout.
  3. Scheur ondertussen het stokbroodje in grove stukken. Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel er de stukken stokbrood over. Besprenkel met 1 eetlepel olijfolie en strooi er de helft van de parmezaan over. Bedek nog een bakplaat met bakpapier en leg hier de hazelnoten op. Zet beide bakplaten 7-8 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Mix de soep fijn en roer er de rest van de parmezaan door. Snij de bieslook fijn.
  5. Hak de hazelnoten grof. Serveer de soep met de parmezaancroutons, de hazelnoten en de bieslook erover gestrooid.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 842.8 kcal
Koolhydraten 86.54 g
waarvan suikers 17.18 g
Vet 36.63 g
waarvan verzadigd 7.56 g
Proteïnen 33.29 g
Vezels 21.42 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin