Gebakken zeebaars met tijmdijonaise, groentebrunoise en parmezaanpuree

30 MIN
2 personen
Gebakken zeebaars met tijmdijonaise, groentebrunoise en parmezaanpuree

Zeebaars, gebakken op het vel met een rijke dijonaise, dat is een luchtige mosterdsaus. Daarbij komt een mooie portie gebakken groentjes en parmezaanpuree.

Ingrediënten

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 3 wortelen
  • 1 venkel
  • 2 takjes tijm
  • ½ citroen
  • 30 g parmezaan
  • 2 zeebaarsfilets, met vel
  • 1 bio-ei
  • 2 el olijfolie
  • 2 el boter
  • 3 el melk
  • 1 el mosterd
  • nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar gedurende 20 minuten in gezouten water. Haal de boter alvast uit de koeling, zodat die op kamertemperatuur kan komen.
  2. Schil de wortelen, maak de venkel schoon en snij beide in fijne blokjes (brunoise). Rits de blaadjes van de takjes tijm. Pers de citroen.
  3. Verhit de helft van de olijfolie in een antikleefpan en stoof de brunoise aan op een zacht vuur.
  4. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de melk, de parmezaan, peper, zout en nootmuskaat toe. Meng goed.
  5. Schep de brunoise uit de pan, hou warm onder aluminiumfolie en verhit de rest van de olijfolie. Kruid de zeebaarsfilet aan beide kanten met peper en zout, en bak. Begin met de velkant.
  6. Splits het ei (de eieren), en doe de eierdooier(s) in een klein pannetje samen met het sap van de citroen en een klein scheutje water. Klop al eens goed los, en klop dan luchtig op een zacht vuurtje. Haal van het vuur en voeg klontjes boter toe, roer goed totdat de boter gesmolten is. Voeg de mosterd toe en kruid af. Voeg de geritste blaadjes tijm toe.
  7. Serveer de parmezaanpuree met de gebakken vis, de brunoise en de tijmdijonaise.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 884.68 kcal
Koolhydraten 66.18 g
waarvan suikers 10.86 g
Vet 42.51 g
waarvan verzadigd 17.27 g
Proteïnen 52.9 g
Vezels 15.87 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin