Weer een TikTok-trend die we oppikten: krokante parmezaanpatatjes oftewel crispy parmesan potatoes. Ze zijn werkelijk even lekker en krokant als ze eruit zien. Ideaal als bijgerecht tijdens de feestdagen!
Ingrediënten
1 kg krielaardappelen
2 teentjes knoflook
1 bosje krulpeterselie
1 kl chilivlokken
1 kl gedroogde oregano
75 gr boter
100 gr parmezaan (blok)
peper en zout
olijfolie
Bestel deze producten online
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Bedek een bakplaat met bakpapier.
Halveer de krieltjes. Rasp de parmezaan.
Pers de knoflook. Hak de peterselie fijn. Smelt de boter in een steelpannetje en voeg de knoflook, 3/4de van de peterselie, wat van de parmezaan, een scheutje olijfolie, chilivlokken, gedroogde oregano en peper en zout toe. Laat even pruttelen.
Giet de boter over de krieltjes en meng goed. Doop elk krieltje met de snijkant in de parmezaan, zodat die er mooi aan blijft kleven. Schik de krieltjes op de bakplaat, met de snijkant naar beneden. Bestrijk de bovenkant met de rest van de boter en kruiden. Zet 20-25 min. in de voorverwarmde oven en serveer met extra peterselie en parmezaan erover gestrooid. Lekker met een yogonaise dipsausje met verse kruiden bij.