Parmezaan patatjes

50 MIN
12 stuks

Deze lekkere torentjes van aardappelschijfjes met parmezaan zijn ideaal als hapje of bijgerecht. Heerlijk gekruid en krokant gebakken in de oven.

Ingrediënten

  • 1½ kg aardappel, geschild en in dunne plakjes
  • 3 el boter, gesmolten
  • 2 el parmezaan
  • 1 el tijm
  • 1 kl knoflookpoeder
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Vet een muffinvorm in.
  3. Doe de aardappelschijfjes in een grote kom en voeg de boter, de parmezaan, de tijm, de knoflook, peper en zout toe. Roer goed om.
  4. Maak torentjes van de schijfjes in de muffinvorm. Bestrooi met wat extra peper.
  5. Zet in de oven en bak 40 minuten tot de randjes bruin en krokant zijn.
  6. Laat 5 minuten rusten en serveer dan de torentjes lekker warm, met nog wat parmezaan erover geraspt.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 138.02 kcal
Koolhydraten 19.7 g
waarvan suikers 0.17 g
Vet 4.62 g
waarvan verzadigd 2.89 g
Proteïnen 3.3 g
Vezels 2.94 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin