Kip parmezaan met spinazie en penne

35 MIN
2 personen
Kip parmezaan met spinazie en penne

Kip parmezaan is een gerecht met Italiaanse ingrediënten, dat eigenlijk uitgevonden werd in de Verenigde Staten. Klinkt vreemd, maar toch is het overheerlijk! De kip krijgt een kazig korstje en wordt in een tomatensaus gegaard in de oven. Daarbij komt penne met spinazie. Een heerlijke combinatie waar je mee zal scoren!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 bol mozzarella
  • 2 kipfilet
  • 30 g parmezaan
  • 200 g penne
  • 200 g spinazie
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn. Pers de knoflook.
  2. Verwarm de oven voor op 220 °C. Verhit de helft van de olijfolie in een grote pan en voeg de ui en de helft van de knoflook toe. Stoof 3 minuten en voeg dan de tomatenblokjes toe. Roer goed om en laat de saus 5 minuten pruttelen. Kruid met peper en zout.
  3. Snij de mozzarella in plakjes. Kruid de kipfilets met peper en zout en schik er de plakjes mozzarella op. Bestrooi met de parmezaan.
  4. Schep de tomatensaus over in een ovenschaal. Leg de kippenfilets erbij. Zet 18 minuten in de voorverwarmde oven. Zet nog 2 minuten onder de grill van de oven om te gratineren.
  5. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de penne beetgaar in 10-12 minuten. Giet de pasta af.
  6. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en voeg de spinazie en de rest van de knoflook toe. Roerbak tot de spinazie geslonken is. Kruid met peper en zout. Meng de spinazie door de penne.
  7. Serveer de parmezaan kip met de penne met spinazie.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 947.13 kcal
Koolhydraten 81.5 g
waarvan suikers 13.58 g
Vet 35.74 g
waarvan verzadigd 13.47 g
Proteïnen 70.88 g
Vezels 9.71 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin