Romige parmezaan orzo met kip en courgette

25 MIN
2 personen
Romige parmezaan orzo met kip en courgette

Mag het een bordje comfort food zijn vanavond? We helpen je graag op weg met deze heerlijke romige parmezaan orzo met courgette en plakjes gebakken kip. Zo'n type gerecht waarbij je de pot in het midden van de tafel kan zetten, en iedereen zichzelf mag bedienen... Maak er een heerlijk avondmaal van!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 courgette
  • ½ kippenbouillonblokje
  • 125 g orzo
  • ½ potje lichte room
  • 2 kipfilet
  • 2 kl kipkruiden
  • 30 g parmezaan
  • 3 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn. Pers de knoflook. Snij de courgette in de lengte in 4 en snij in plakjes. Breng per persoon 150 milliliter water aan de kook en los er de kippenbouillon in op.
  2. Verhit 1/3de van de olijfolie in een grote pan en voeg de ui en knoflook toe. Roerbak 1 minuut en voeg de orzo toe en laat 1 minuut meebakken. Voeg dan de kippenbouillon en lichte room toe en roer goed om. Breng aan de kook en laat 10 minuten pruttelen.
  3. Kruid de kipfilets met peper, zout en de kipkruiden. Verhit 1/3de van de olijfolie in een grote pan en bak de kipfilets 4-5 minuten aan elke kant, tot ze gaar zijn. Schep uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
  4. Verhit de rest van de olijfolie in de dezelfde pan en voeg de plakjes courgette toe. Roerbak 3 minuten. Schep uit de pan en hou even opzij.
  5. Roer de parmezaan door de orzo. Kruid met peper en zout en roer vervolgens de courgette door de orzo. Snij de kipfilets in plakjes. Serveer ze bovenop de orzo.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 863.29 kcal
Koolhydraten 60.6 g
waarvan suikers 18.85 g
Vet 43.32 g
waarvan verzadigd 14.61 g
Proteïnen 55.32 g
Vezels 6.89 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin