Smashed broccoli met citroen en parmezaan

30 MIN
4 porties
Smashed broccoli met citroen en parmezaan

Ondertussen een echte Instagram/TikTok-hype: smashed broccoli! Wij testten het uit en kunnen bevestigen: dit wordt een nieuwe klassieker in onze keuken!

Ingrediënten

  • 1 broccoli
  • 100 gr parmezaan (versgeraspt)
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • 1 biologische citroen
  • 1 kl lookpoeder
  • zwarte peper en zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng een pot gezouten water aan de kook. Snij de broccoli in roosjes. Kook de roosjes 5 minuten en laat goed uitlekken.
  2. Maak de dresssing: was en rasp de schil van de citroen. Hou de helft van de rasp apart voor de afwerking. Pers het sap uit. Meng het sap en zeste van de citroen met de extra vierge olijfolie, het lookpoeder en peper en zout.
  3. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Bedek een bakplaat met bakpapier. Leg de roosjes broccoli op het bakpapier, duw ze met de onderkant van een glas plat. Strooi er de parmezaan over en zet 15-20 minuten in de oven, tot de parmezaan mooi gesmolten is. Zet eventueel nog even onder de grill.
  4. Serveer de broccoliroosjes met de rest van de citroendressing. Werk af met citroenzeste. Lekker bij geroosterd vlees.