Heek met parmezaankorstje en venkelstoemp

45 MIN
2 personen
Heek met parmezaankorstje en venkelstoemp

Deze heek met parmezaankorstje is een waar genot voor elke visliefhebber! Overheerlijk in combinatie met de venkelstoemp. Dit moet je proberen!

Ingrediënten

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 1 venkel
  • 30 g parmezaan
  • 5 el paneermeel
  • 2 heekfilets
  • 10 g bladpeterselie
  • 1 el olijfolie
  • 3 el boter
  • 3 el melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Haal de boter alvast uit de koeling. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  3. Was de venkel, verwijder de wortel en snij in gelijke kleine blokjes. Verhit de olijfolie in een antikleefpan en bak de venkelblokjes op een matig vuur gedurende 6-8 minuten, tot ze mooi beetgaar en lichtjes gekleurd zijn. Kruid met peper en zout.
  4. Neem 2/3de van de boter en meng met de parmezaan en het paneermeel. Kruid de visfilets met peper en zout. Leg ze in een ovenschaal en verdeel er het parmezaanmengsel over. Zet de ovenschaal 8 minuten in de voorverwarmde oven. Zet nadien nog kort onder de grill van de oven voor een mooi goudgeel korstje.
  5. Snij de bladpeterselie fijn, maar hou enkele blaadjes apart voor de afwerking. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de rest van de boter, de melk, de fijngesneden bladpeterselie, peper, zout en nootmuskaat toe en meng er dan ook de blokjes gebakken venkel door.
  6. Serveer de venkelstoemp met de heekfilets en werk af met de peterselieblaadjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 825.81 kcal
Koolhydraten 72.19 g
waarvan suikers 3.04 g
Vet 38.39 g
waarvan verzadigd 19.1 g
Proteïnen 42.96 g
Vezels 10.4 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin