"Marry me chicken"

25 MIN
2 personen

Opnieuw een populair internet recept dat we moesten testen: "Marry me chicken". De legende gaat dat wie dit voor zijn geliefde klaarmaakt, zal gevraagd worden om te trouwen... Kip, room, zongedroogde tomaatjes en parmezaan zijn de ingrediënten, en het geheime ingrediënt liefde mag uiteraard niet ontbreken. Test jij het uit? Voor Valentijn misschien...

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 3 el bloem
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 gr zongedroogde tomaten
  • 150 ml volle room
  • 100 ml kippenbouillon
  • 100 gr parmezaan
  • 100 gr spinazie
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 1 kl gedroogde tijm
  • 1 kl chilivlokken, naar smaak
  • 250 gr verse tagliatelle
  • klontje boter
  • olijfolie
  • 2 takjes basilicum
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Als je dikke kipfilets hebt, snij ze overlangs in twee. Kruid ze royaal met zout en zwarte peper. Doe de bloem in een bord en wentel de kipfilets hierin. Klop de overtollige bloem er terug af.
  2. Smelt een klontje boter in een pan en voeg ook wat olijfolie toe. Bak de kipfilets 3-4 min. per kant. Schep uit de pan. Pers ondertussen de knoflook. Snijd de zongedroogde tomaten in partjes. Rasp de parmezaan.
  3. Stoof de knoflook 2-3 minuten aan in de pan waarin je de kip gebakken hebt, op matig vuur. Voeg dan de room, kippenbouillon en de helft van de parmezaan toe. Roer goed los en breng aan de kook. Voeg de zongedroogde tomaten, oregano, tijm en chilivlokken toe.
  4. Breng een pot gezouten water aan de kook. Kook de verse tagliatelle 1-2 min. Giet af.
  5. Laat de spinazie slinken in de saus. Proef en breng op smaak met zout en zwarte peper. Roer de rest van de parmezaan door de saus. Leg de kipfilets terug in de saus en laat nog 1-2 minuten doorgaren.
  6. Serveer de tagliatelle met de kip en de saus. Werk af met een takje basilicum. Smakelijk (en succes ;-))