Hartige taarten, je hebt ze in allerlei vormen en maten: quiches, tarte tatin met groenten, bladerdeegtaart, plaattaart enz,... Hoe je ze ook noemt, wij vinden het allemaal even lekker, en al zeker in de herfst! Dan smaakt een lekker lauw-warme hartige taart eens zo goed. En is er nog over? Neem de rest mee als lunch, met een slaatje erbij, win-win!

1. Quiche van snijbiet en geitenkaas

Quiche van snijbiet en geitenkaas
Snijbiet of warmoes is een nog vrij onbekende groente. Zonde, want het is overheerlijk en prachtig van kleur! Probeer maar eens uit in deze heerlijke quiche.

2. Quiche met knolselder en camembert

Quiche met knolselder en camembert
Wat met knolselder? Wat denk je van een originele herfstige quiche met blokjes knolselder en smeuïge camembert? Het slaatje met walnoten past er perfect bij!

3. Taart met brie en boschampignons

Taart met brie en boschampignonsEen taart hoeft niet altijd zoet te zijn, dat bewijst deze prachtige taart met brie en boschampignons. Serveer als lunch of voorgerecht met een slaatje.

4. Tatin met uitjes

Tatin met uitjesEen hartige versie van de Franse dessertklassieker, tarte tatin, met allemaal verschillende ui-soorten. Heerlijk bij een kaasschotel of een vleesgerecht.

5. Taartiflette

TaartifletteEen lichtere variant op de klassieke tartiflette uit Frankrijk is deze taartiflette. Een heerlijke taart van bladerdeeg, ideaal voor een koude avond.

6. Venkeltatin

VenkeltatinOok venkel doet het voortreffelijk in een hartige tarte tatin! De blauwe kaas erbij maakt het helemaal een toppertje. Serveer met een fris slaatje.

7. Witlooftaartje met roquefort

Witlooftaartje met roquefortEen heerlijk hartig taartje met onze Belgische trots, witloof. Dit witlooftaartje met roquefort kan dienen als herfstig voorgerecht, lunch of bijgerecht.

8. Bladerdeeg met witte pens en appelmoes

Bladerdeeg met witte pens en appelmoesServeer deze leuke taartjes met stukjes witte pens en appeltjes als hapje, of origineel voorgerecht met een herfstig slaatje met rucola en nootjes bij.

9. Quiche Lorraine

Quiche Lorraine

Quiche Lorraine is dé Franse quiche bij uitstek met een heerlijke vulling van gestoofde prei, kaas, eitjes en hamblokjes. Een heerlijke hartige taart waar je ongetwijfeld mee kan scoren! En heb je nog een stukje over? Ook heerlijk koud als lunch de volgende dag, handig toch?

Save

Save

Save

Save