Taart met brie en boschampignons

55 MIN
4 personen
Taart met brie en boschampignons

Een taart hoeft niet altijd zoet te zijn, dat bewijst deze prachtige taart met brie en boschampignons. Serveer als lunch of voorgerecht met een slaatje.

Ingrediënten

  • 2 vellen bladerdeeg
  • 400 g brie, in plakjes
  • 300 g bospaddenstoelen, fijngesneden
  • 400 g spinazie
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 ei, opgeklopt
  • 25 g boter
  • 1 takje rozemarijn, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Smelt de boter in een pan en bak hierin de champignons. Verlaag na 3 minuten het vuur en voeg er de knoflook en de rozemarijn aan toe. Kruid met peper en zout en laat 2 minuten bakken. Laat nadien afkoelen.
  3. Leg de spinazie in een vergiet en schenk er kokend water over. Laat nadien afkoelen onder koud water en pers al het overtollige water eruit.
  4. Rol 1 pak bladerdeeg uit op bakpapier. Verdeel er de spinazie en champignons over, laat een rand van 2 cm onbedekt. Leg er tenslotte de plakjes brie op.
  5. Bestrijk de randen van het bladerdeeg met het opgeklopt ei. Leg er het tweede pak bladerdeeg op en druk ze aan de zijkanten goed tegen elkaar met een vork zodat er geen lucht in kan. Maak met een scherp mes kleine inkepingen in het bladerdeeg en laat 20 minuten rusten.
  6. Zet de taart gedurende 15-20 minuten in de oven.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 875.28 kcal
Koolhydraten 45.7 g
waarvan suikers 6.08 g
Vet 61.27 g
waarvan verzadigd 33.43 g
Proteïnen 35.3 g
Vezels 5.63 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin