Spinazietaartjes met feta

40 MIN
6 stuks
Spinazietaartjes met feta

Maak deze schattige spinazietaartjes met feta als hapje, of voor in de lunchbox van je kinderen. Niet veel werk, en lekker vegetarisch!

Ingrediënten

  • 1 vel bladerdeeg
  • 300 g spinazie
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
  • 75 g feta, verkruimeld
  • 2 eieren
  • 2 el olijfolie
  • 1 kl dille, fijngehakt
  • 5 takjes peterselie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Laat de spinazie slinken in een eetlepel olijfolie in de pan. Schep daarna in een vergiet en duw het vocht er goed uit.
  3. Doe de spinazie in een kom en meng met 50 gram feta, de ui, de olijfolie, de dille en de knoflook. Breng verder op smaak met peper en zout. Zet even opzij.
  4. Klop in een andere kom 1 ei los en meng dit onder het spinaziemengsel.
  5. Snijd het vel bladerdeeg in 6 gelijke vierkantjes. Leg ze in met bakpapier beklede muffinvormpjes en duw goed tegen de bodem en de randen. Verdeel hierover de spinazievulling en bestrooi met de rest van de fetakaas.
  6. Klop het andere ei los en bestrijk hiermee de deegrandjes. Zet de gebakjes 25 minuten in de oven tot ze goudbruin zien en werk af met wat peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 263.72 kcal
Koolhydraten 16.75 g
waarvan suikers 3.2 g
Vet 18.4 g
waarvan verzadigd 6.97 g
Proteïnen 7.71 g
Vezels 2.22 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin