Taartiflette

25 MIN
4 personen
Taartiflette

Een lichtere variant op de klassieke tartiflette uit Frankrijk is deze taartiflette. Een heerlijke taart van bladerdeeg, ideaal voor een koude winteravond.

Ingrediënten

  • 8 plakjes parmaham
  • 1 vel bladerdeeg
  • 4 aardappelen, geschild
  • 8 augurken, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 12 plakjes raclette kazen
  • 100 ml zure room
  • 1 bussel peterselie, fijngehakt
  • 1 kl knoflookpoeder

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Kook de aardappelen halfgaar. Snijd ze in schijfjes.
  3. Leg het vel bladerdeeg in een ronde taartvorm en beleg met de zure room, de parmaham, de schijfjes aardappel en de knoflook.
  4. Plaats in de oven en bak de taartiflette gedurende 8 minuten.
  5. Haal de taart uit de oven en schik er de raclette kaas over. Bestrooi met de knoflookpoeder en plaats terug in de oven. Bak de taart nog eens 3 minuten.
  6. Werk af met de peterselie en de augurken en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 701.66 kcal
Koolhydraten 32.05 g
waarvan suikers 5.32 g
Vet 49.11 g
waarvan verzadigd 27.75 g
Proteïnen 32.63 g
Vezels 3.2 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin