Bladerdeegjes met zeetong

45 MIN
4 personen
Bladerdeegjes met zeetong

Een origineel en licht voorgerecht, deze originele bladerdeegjes met zeetong. Snij het bladerdeeg in leuke visvormpjes voor een extra verrassingseffect!

Ingrediënten

  • 8 tongfilets, in reepjes
  • 4 vierkantjes bladerdeeg
  • 500 g bospaddenstoelen
  • 2 sjalotten, fijngesnipperd
  • 1 eidooier, losgeklopt
  • 100 ml visfond
  • 100 ml droge sherry
  • 1 el olijfolie
  • 1 klontje boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 225 °C.
  2. Prik met een vork in de bodem van de bladerdeegvierkantjes. Bestrijk ze met de eidooier en zet ze 20 minuten in de oven. Snijd ze eventueel in de vorm van een vis om het extra leuk te maken.
  3. Verhit wat olie in de pan en stoof hierin de sjalotjes. Doe er de bospaddenstoelen bij en laat kort op een heet vuur bakken. Kruid met peper en zout.
  4. Kruid de tongfiletreepjes met peper en zout en bak ze kort aan weerskanten in hete boter.
  5. Laat de visfond samen met de sherry tot de helft inkoken. Haal van het vuur en werk af met enkele vlokjes koude boter. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Haal van elk bladerdeegvierkantje het kapje eraf. Verdeel de vis en de paddenstoelen over de rest van het deeg en zet er opnieuw de kapjes op. Serveer met de saus.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 438.14 kcal
Koolhydraten 21.14 g
waarvan suikers 2.74 g
Vet 23.94 g
waarvan verzadigd 9.49 g
Proteïnen 28.45 g
Vezels 4.31 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin