Witlooftaartje met roquefort

40 MIN
4 personen
Witlooftaartje met roquefort

Een heerlijk hartig taartje met onze Belgische trots, witloof. Dit witlooftaartje met roquefort kan dienen als herfstig voorgerecht. lunch of bijgerecht.

Ingrediënten

  • 4 vierkantjes bladerdeeg
  • 6 stronkjes witloof, gehalveerd in de lengte
  • 100 g walnoten, gepeld en grof gehakt
  • 200 g roquefort
  • 1 eidooier, losgeklopt
  • 100 g mascarpone
  • 4 el olijfolie
  • 3 takjes tijm, afgeritst
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan. Kruid de stronkjes witloof met peper en zout en bak enkele minuten aan op een hoog vuur. Keer voorzichtig om en bak opnieuw enkele minuten. Laat uitlekken op een keukenpapier.
  3. Klop de mascarpone los en meng met de helft van de tijm, 100 gram roquefort en 50 gram walnoten.
  4. Leg de plakjes bladerdeeg op een met bakpapier bedekte bakplaat. Smeer ze in met het mascarponemengsel en leg op elk plakje 3 halve stronkjes witloof met de snijkant naar boven. Vouw de randjes van het bladerdeeg even om zodat deze wat dikker zijn.
  5. Kruimel de rest van de roquefort en de walnoten over het witloof. Werk af met de tijm en besprenkel met de rest van de olijfolie. Bestrijk de randen van het deeg met de losgeklopte eidooier.
  6. Zet de taartjes in de oven en bak ze 25 minuten goudbruin. Verdeel ze over de borden en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 816.15 kcal
Koolhydraten 26.57 g
waarvan suikers 6.15 g
Vet 70.53 g
waarvan verzadigd 26.64 g
Proteïnen 19.87 g
Vezels 4.87 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin