Tatin met uitjes

40 MIN
6 personen
Tatin met uitjes

Een hartige versie van de Franse dessertklassieker, tarte tatin, met allemaal verschillende ui-soorten. Heerlijk bij een kaasschotel of een vleesgerecht.

Ingrediënten

  • 1 vel bladerdeeg
  • 250 g rode ui, gepeld
  • 250 g uien, gepeld
  • 3 lente-uitjes, in ringetjes
  • 30 g boter
  • 150 g suiker, fijn
  • 1 el tijmblaadje
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C.
  2. Vet de bodem en wanden van een ronde bakvorm goed in met boter.
  3. Verwarm in een pannetje 50 milliliter water met de suiker. Laat smelten en lichtjes karameliseren, zonder om te roeren. Blus met 50 milliliter water. Roer glad en doe er de tijm en de hele uitjes bij. Schep om en schep dan meteen in de ingevette vorm. Strooi er het wit van de lente-uitjes over.
  4. Dek af met het bladerdeeg. Druk het goed aan tegen de binnenkant van de vorm.
  5. Bak 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
  6. Ontvorm meteen op een groot bord. Werk af met het groen van de lente-uitjes en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 319.32 kcal
Koolhydraten 45.76 g
waarvan suikers 31.39 g
Vet 13.31 g
waarvan verzadigd 6.71 g
Proteïnen 3.36 g
Vezels 2.86 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin