Quiche met knolselder en camembert

45 MIN
4 personen
Quiche met knolselder en camembert

Wat met knolselder? Wat denk je van een originele herfstige quiche met blokjes knolselder en smeuïge camembert? Het slaatje met walnoten past er perfect bij!

Ingrediënten

  • 1 vel bladerdeeg
  • 400 g knolselder
  • 3 takjes peterselie, fijngehakt
  • 50 g walnoten, grof gehakt
  • 1 zakje gemengde sla
  • 1 Camembert
  • 4 eieren
  • 1 kl wittewijnazijn
  • 2 el honing
  • 75 ml room
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg het vel bladerdeeg in een ronde bakvorm. Prik wat gaatjes in het deeg met een vork. Leg nog een vel bakpapier op het deeg en leg er bakbonen op. Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven. Haal het bakpapier met de bakbonen eruit en laat nog 5 minuten bakken.
  2. Schil de knolselder en snij in blokjes. Blancheer ze enkele minuten in licht gezouten water en laat goed uitlekken.
  3. Klop de eieren los met de room en breng op smaak peper, zout en gehakte peterselie. Schep de knolselder door het eiermengsel en giet in het voorgebakken quichedeeg.
  4. Snij de camembert in partjes en verdeel ze over de quiche. Zet de quiche 20-25 minuten in de oven.
  5. Maak ondertussen een dressing door de honing te mengen met de olijfolie en de witte wijnazijn. Kruid met peper en zout. Serveer de quiche lauw met de gemengde salade en de grofgehakte walnoten. Werk af met de dressing.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 694 kcal
Koolhydraten 33.06 g
waarvan suikers 10.33 g
Vet 50.52 g
waarvan verzadigd 20.48 g
Proteïnen 26.58 g
Vezels 2.12 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin