Venkeltatin

45 MIN
4 personen
Venkeltatin

Tarte tatin hoef je niet altijd met appels te maken, probeer eens een hartige versie met venkel en blauwe kaas, een erg verrassende lunch!

Ingrediënten

  • 1 vel kruimeldeeg
  • 2 venkel, in partjes
  • 100 g blauwe kaas, verkruimeld
  • 1 kl honing
  • 1 kristalsuiker
  • 1 kl maïsolie
  • rozemarijn
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Stoof de venkel aan in de olie. Kruid ze met peper en zout. Lepel er de honing bij en laat op een matig vuur lichtjes karameliseren.
  3. Leg het kruimeldeeg op bakpapier in een grote, ronde bakvorm. Strooi de suiker op het deeg. Leg de gestoofde venkel in de bakvorm. Bestrooi de groenten met de verkruimelde kaas.
  4. Dek af met het deeg. Druk het deegdeksel goed aan tegen de binnenkant van de vorm.
  5. Bak 30 minuten in het midden van de oven.
  6. Ontvorm de tatin meteen op een serveerschaal. Werk af met gehakte rozemarijn.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 337.43 kcal
Koolhydraten 33.25 g
waarvan suikers 0.94 g
Vet 15.01 g
waarvan verzadigd 6.21 g
Proteïnen 14.42 g
Vezels 3.57 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin