Quiche met bloemkool en cheddar

45 MIN
4 personen
Quiche met bloemkool en cheddar

Ingrediënten

  • 1 vel bladerdeeg
  • 1 bloemkool, in roosjes
  • 50 g Cheddar kaas, geraspt
  • 4 eieren
  • 100 ml melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Kook de bloemkoolroosjes beetgaar in gezouten water. Laat ze goed uitlekken.
  3. Klop de eieren los met de melk, peper en zout en een snufje nootmuskaat (of foelie).
  4. Leg het bladerdeeg op bakpapier in een diepe, vierkante bakvorm.
  5. Schik de bloemkoolroosjes op het deeg. Lepel er het eimengsel over. Bestrooi met de gemalen kaas.
  6. Bak de quiche 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 391.75 kcal
Koolhydraten 28.36 g
waarvan suikers 7.68 g
Vet 22.77 g
waarvan verzadigd 10.25 g
Proteïnen 16.79 g
Vezels 4.46 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin