Quiche met pompoen, gerookte zalm en feta

50 MIN
4 personen
Quiche met pompoen, gerookte zalm en feta

Op zoek naar een lekkere herfstige quiche? Proef deze heerlijke combinatie van pompoen, gerookte zalm en feta. Heerlijk in combinatie met een fris slaatje!

Ingrediënten

  • 750 g pompoen
  • 1 ui
  • 1 bakje kervel
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 vel bladerdeeg
  • 100 g gerookte zalm
  • 200 g feta
  • 3 bio-eieren
  • 1 el olijfolie
  • 100 ml room
  • 1 kl rozemarijn
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg het bakpapier met het bladerdeeg in de vorm en prik gaatjes met een vork. Leg ook bakpapier op het deeg. Beleg met bakparels en bak de deegbodem 15 minuten. Verwijder het papier en de bakparels. Verlaag de oventemperatuur naar 175 °C.
  2. Schil de pompoen, lepel er de pitten uit. Snij het pompoenvlees in stukjes.
  3. Snij de ui en de knoflook fijn. Fruit glazig in de olijfolie. Doe er de pompoenblokjes bij. Kruid met de rozemarijn, peper en zout. Laat 10 minuten afgedekt stoven.
  4. Snij de feta in blokjes en de zalm in reepjes. Klop de eieren los met de room, peper en zout.
  5. Schep de gestoofde pompoen op de voorgebakken bladerdeegbodem. Leg er de reepjes zalm en de fetablokjes op. Lepel er het eimengsel over. Zet de quiche 30 minuten in de oven. Serveer met takjes kervel erbovenop.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 680.39 kcal
Koolhydraten 43.15 g
waarvan suikers 11.03 g
Vet 45.32 g
waarvan verzadigd 20.73 g
Proteïnen 24.34 g
Vezels 4.21 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin