Bladerdeeg, heb jij ook standaard een rolletje in je koelkast liggen? Goed idee, want het is zo veelzijdig en ideaal om verschillende hartige gerechten mee op tafel te toveren. Uiteraard is bladerdeeg zeer geschikt voor dessertjes, zoals tarte tatin, tompoes, pasteis de nata of carré confituurkes. Maar vandaag hebben we zin in hartig, we inspireren je graag! 

Het maken van bladerdeeg vereist wel wat vaardigheid en geduld, omdat het proces van vouwen en uitrollen meerdere keren herhaald moet worden om de juiste textuur te verkrijgen. Traditioneel wordt bladerdeeg met de hand gemaakt, maar er zijn ook kant-en-klare varianten verkrijgbaar in de supermarkt die het proces aanzienlijk versnellen!

Bij hartige gerechten met bladerdeeg denk je ongetwijfeld meteen aan een quiche. Goed zo, hoe lekker is dat ook? Maar we willen je ook graag enkele verrassende gerechten meegeven, waar je niet standaard aan denkt, zoals 'zalm en croute', een plaattaart, een Britse 'meat pie' (tip: deze week kan je er één bestellen bij de 15gram-selectie van Foodbag!) of een worstenbroodje. Wist je dat je bladerdeeg ook in een wafelijzer kan doen en vullen met een hartige vulling? Hoe goed is dat!

Voilà, inspiratie genoeg om die rol bladerdeeg in je koelkast in te zetten!


Zalm en croute


Zalm en croute
Dankzij het jasje van bladerdeeg, blijft deze zalm heerlijk sappig en vol smaak. De kaas, groentjes en nootjes zorgen voor een verrassende extra vulling. Bekijk recept



Hartige wafeltjes met parmaham en mozzarella


Hartige wafeltjes met parmaham en mozzarella
Gebruik je wafelijzer ten volle, en maak eens hartige wafeltjes! Met een vel bladerdeeg kan je zelf heerlijke vulling kiezen, zoals parmaham en mozzarella. Bekijk recept



Tarte tatin van witloof en ricotta met appel-pecannotensalade


Tarte tatin van witloof en ricotta met appel-pecannotensalade
Met deze taart vieren we de winter. In de hoofdrol: heerlijk Belgisch witloof en knapperig bladerdeeg. De salade met appel en nootjes maakt het helemaal af. Bekijk recept



Plaattaart met witloof, spekblokjes en appel


Plaattaart met witloof, spekblokjes en appel
Wat als we je zeggen dat je maar 5 minuutjes werk hebt in de keuken? De oven doet de rest! We maken een heerlijke plaattaart van bladerdeeg, met daarbovenop witloof, appeltjes, krokant gebakken spekblokjes en honing. Daarbij komt een frisse salade met een dressing. Zo gemakkelijk en toch zo lekker. Bekijk recept



Engelse meat pie met gehakt en prei


Engelse meat pie met gehakt en prei
Een Britse 'meat pie' of gehaktpastei is een hartige taart met groenten en veel vlees. Combineer het sappige gehakt met zoete prei en knapperige selder. Het resultaat is een meat pie waarvoor elke vleesliefhebber zwicht. Zin in? Bestel deze topper deze week bij Foodbag.be!



Aziatische worstenbroodjes met wokgroenten


Aziatische worstenbroodjes met wokgroenten
East meets west met deze originele Aziatische worstenbroodjes! Kruidig gehakt op smaak gebracht met Chinees vijfkruidenpoeder, look en lente-ui. Daarbij maak je een goede portie wokgroenten. Serveer met chilisaus en genieten maar! Bekijk recept



Gehaktbrood met ham en kruidenkaas in bladerdeeg


Gehaktbrood met ham en kruidenkaas in bladerdeeg
Dit gehaktbrood krijgt een originele vulling én jasje: ham met kruidenkaas, met daarrond een knapperig bladerdeegkorstje. Origineel en lekker! Bekijk recept