Tompoes

175 MIN
4 personen
Tompoes

Tompoes is een heerlijk gebakje met krokant bladerdeeg en banketbakkersroom ertussen, en helemaal niet zo moeilijk om zelf te maken. Een verwennerij!

Ingrediënten

  • 1 vel bladerdeeg, vierkant
  • 50 g maïzena
  • 250 g poedersuiker
  • 5 eidooiers
  • 600 ml melk
  • 1 druppel citroensap
  • 110 g suiker
  • 1 vanillestokje

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Breng de melk samen met het vanillestokje en de helft van de suiker aan de kook.
  3. Klop ondertussen de eidooiers met de rest van de suiker op tot een schuim. Voeg de maïzena toe. Roer goed door elkaar en schenk er al roerende de kokende melk bij. Laat afkoelen.
  4. Leg het bladerdeeg op een ovenplaat en bedek het met een ovenplaat, zodat het deeg niet kan rijzen. Zet 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Meng voor het glazuur de poedersuiker met een beetje water. Roer het glad en breng op smaak met een druppeltje citroensap.
  6. Neem het bladerdeeg uit de oven en snijd het in lange repen. Bestrijk een derde van de repen met de banketbakkersroom en bedek met een andere reep bladerdeeg. Smeer deze opnieuw in met de banketbakkersroom en bedek opnieuw met een reep bladerdeeg. Smeer hierop het glazuur. Laat tot 2 uur rusten in de koelkast.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 815.8 kcal
Koolhydraten 133.82 g
waarvan suikers 100.34 g
Vet 25.01 g
waarvan verzadigd 10.04 g
Proteïnen 12.55 g
Vezels 0.87 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin