Homemade worstenbroodje met gestoofd witloof, sla en peer

30 MIN
2 personen
Homemade worstenbroodje met gestoofd witloof, sla en peer

Dat vers, krakend krokant laagje van een worstenbroodje is om meteen 'mmm' tegen te zeggen. We maken er een sausje bij op basis van mosterd en Luikse siroop. Extra heerlijk comfort food! Met de nodige groentjes erbij, natuurlijk.

Ingrediënten

  • 2 witte pensen
  • 2 stronkjes witloof
  • 1 peer
  • 1 el mosterd
  • 1 el Luikse siroop
  • 50 gr gemengde sla
  • 1 ei
  • 1 vel bladerdeeg
  • 1 kl bruine suiker
  • olijfolie
  • zwarte peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Rol het bladerdeeg uit en verdeel in gelijke rechthoeken. Reken 1 rechthoek per pens van ongeveer 8 op 10 cm. Meng de mosterd met de Luikse siroop en een scheutje olijfolie. Meng goed en bestrijk hiermee de lapjes bladerdeeg. Ontvel de pens en rol in een lapje bladerdeeg. Leg (met het bakpapier) op de bakplaat met de naad naar beneden. Klop een eitje los en bestrijk het bladerdeeg. Schuif zo'n 20-25 min. in de oven.
  3. Snijd de harde onderkant van het witloof, halveer en verwijder de bittere kern.
  4. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak het witloof kort aan op hoog vuur. Besprenkel met de bruine suiker en laat kort karamelliseren. Breng op smaak met zout en zwarte peper. Verlaag het vuur, voeg een bodempje water toe en laat het witloof zo'n 10 min. garen.
  5. Snijd de peer in gelijke blokjes en meng onder de gemengde sla (zie tip). Besprenkel met een scheutje olijfolie en breng op smaak met zout en zwarte peper.
  6. Haal de worstenbroodjes uit de oven en serveer met de salade en het gestoofd witloof. Smakelijk.
  7. TIP: Liever warme peer? Snijd in plakjes en rooster zo'n 10 min mee in de oven met de worstenbroodjes.