Italiaanse taart met gehakt, zongedroogde tomaat en courgette

45 MIN
2 personen
Italiaanse taart met gehakt, zongedroogde tomaat en courgette

Deze Italiaanse hartige taart bevat alléén maar lekkere ingrediënten. Onze favoriet is ongetwijfeld de ricotta. Of de gebakken courgette met Provençaalse kruiden. O nee, doe toch maar de zongedroogde tomaatjes. Of beter nog: álles in één taart. YES!

Ingrediënten

  • 1 gele ui
  • 1 courgette
  • 75 gr zongedroogde tomaten
  • 200 gr kippengehakt
  • 100 gr ricotta
  • 1 vel bladerdeeg
  • 50 gr rucola
  • olijfolie
  • ½ el Italiaanse kruiden
  • scheutje balsamicoazijn
  • zwarte peper en zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snipper de ui fijn en snijd de courgette in dunne plakjes. Hak de zongedroogde tomaten fijn.
  2. Verhit een scheutje olijfolie in een pan op hoog vuur en bak het kippengehakt kort rul door met een vork of spatel in stukken te prakken. Roer niet te veel, zo kan het gehakt mooi aanbakken. Kruid met zout en zwarte peper. Haal uit de pan.
  3. Verhit opnieuw een scheutje olijfolie in dezelfde pan op middelhoog vuur. Fruit de ui glazig. Voeg de courgette toe en bak zo'n 2-3 min. Breng op smaak met de Italiaanse kruiden, zout en zwarte peper.
  4. Mix de ricotta met de helft van de zongedroogde tomaten. Breng op smaak met zout en zwarte peper.
  5. Rol het bladerdeeg open (laat het bakpapier zitten) en schik het deeg op een bakplaat (zie tip). Prik enkele ondiepe gaatjes in de bodem met een vork. Smeer de ricotta met zongedroogde tomaat op de bodem. Schik de courgette en het kippengehakt erop. Besprenkel met olijfolie en kruid met zout en zwarte peper. Zet 20-25 min. in de oven, tot de taart goudbruin kleurt.
  6. Meng de rucola met de overige zongedroogde tomaten. Breng op smaak met een scheutje olijfolie, de balsamicoazijn, zout en zwarte peper.
  7. Serveer de taart met de rucolasalade. Smakelijk!
  8. TIP: Je kan het deeg ook in een taartvorm schikken.