Plaattaart met witloof, spekblokjes en appel

25 MIN
2 personen
Plaattaart met witloof, spekblokjes en appel

Wat als we je zeggen dat je maar 5 minuutjes werk hebt in de keuken? De oven doet de rest! We maken een heerlijke plaattaart van bladerdeeg, met daarbovenop witloof, appeltjes, krokant gebakken spekblokjes en honing. Daarbij komt een frisse salade met een dressing. Zo gemakkelijk en toch zo lekker.

Ingrediënten

  • 1 appel
  • 2 stronkjes witloof
  • ½ rode ui
  • 1 vel bladerdeeg
  • 1 potje zure room
  • 100 g gerookte spekblokjes
  • 1 stick honing
  • 1 zakje gemengde sla
  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl wittewijnazijn
  • 1 kl mosterd
  • 1 kl suiker
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Was de appel en snij in fijne partjes. Verwijder de harde kern van het witloof. Snij het witloof overlangs in 6, of bij dikkere stronken in 8. Snij de rode ui in ringen.
  3. Leg het vel bladerdeeg met het bakpapier op een bakplaat. Prik er gaatjes in met een vork. Bestrijk met de zure room (blijf 1 cm weg van de rand). Kruid royaal met peper en zout. Schik er de partjes appel en witloof op. Strooi er de gerookte spekblokjes over. Verdeel er de rode uiringen over. Besprenkel met de olijfolie en de honing. Zet de plaattaart 22 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Roer de mosterd met de suiker en de wittewijnazijn los in een kommetje. Voeg al roerend de extra vierge olijfolie toe. Kruid met peper en zout. Dit is de dressing.
  5. Snij de plaattaart in stukken. Serveer er de gemengde sla met de dressing bij.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1115.04 kcal
Koolhydraten 66.96 g
waarvan suikers 26.36 g
Vet 78.79 g
waarvan verzadigd 44.53 g
Proteïnen 20.11 g
Vezels 7.45 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin