Engelse meat pie met gehakt en prei

40 MIN
2 personen
Engelse meat pie met gehakt en prei

Een Britse 'meat pie' of gehaktpastei is een hartige taart met groenten en veel vlees. Combineer het sappige gehakt met zoete prei en knapperige selder. Het resultaat is een meat pie waarvoor elke vleesliefhebber zwicht.

Ingrediënten

  • 2 stengels prei
  • 200 gr stoofselder
  • 1 gele ui
  • 1 teentje knoflook
  • 300 gr rund-varkensgehakt
  • ½ blokje groentebouillon
  • 1 el mosterd
  • 50 gr geraspte kaas
  • 1 vel bladerdeeg
  • 30 gr boter
  • 30 gr bloem
  • 1 kl gedroogde tijm
  • zwarte peper en zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snijd de prei in ringen en de selder in boogjes van 1 cm. Snipper de ui fijn en pers de knoflook.
  2. Smelt de boter in een (ovenbestendige) stoofpot en fruit de ui en de knoflook 2 min. op zacht vuur. Voeg het gehakt toe en bak in zo'n 2-3 min. rul op middelhoog vuur door met een vork of spatel in kleinere stukken te prakken. Voeg de prei en de selder toe en laat even kort meebakken op middelhoog vuur.
  3. Verwarm de oven voor op 200°C.
  4. Bestrooi de groenten en het gehakt met de bloem en de tijm, roer om en laat 1 min. bakken. Blus met 100 ml water per persoon en verkruimel de bouillon in de pot. Schep de mosterd en de geraspte kaas eronder. Roer tot de saus begint in te dikken (voeg indien nodig meer water toe). Haal van het vuur.
  5. Schik het bladerdeeg bovenop de stoof pot of schep de groenten over in een ronde ovenschaal. Maak een gaatje in het midden van het bladerdeeg zodat de stoom kan ontsnappen (zie tip). Zet de ovenschaal 20 min. in de oven.
  6. Haal de ovenschaal uit de oven en serveer meteen. Smakelijk!
  7. TIP: Smelt een klontje boter en smeer het bladerdeeg in voor een mooi kleurtje. Of heb je nog een eitje op overschot? Klop het ei los en smeer hiermee het bladerdeeg in.