Tarte Tatin

50 MIN
6 porties
Tarte Tatin

Tarte tatin is een klassieke Franse omgekeerde taart, met gebakken appels, boter en bladerdeeg. Serveer lauw met een bolletje vanille-ijs, heerlijk!

Ingrediënten

  • 1 vel bladerdeeg
  • 8 appels, in partjes
  • 150 g suiker
  • 100 g boter
  • 2 el poedersuiker, gezeefd

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Smelt de boter samen met de suiker in een ovenvaste pan. Laat lichtjes karamelliseren. Voeg er dan de appels aan toe. Laat ze even meestoven.
  3. Beleg de appels met het bladerdeeg en prik er gaatjes in.
  4. Schuif de pan in de oven en laat 35 minuten bakken.
  5. Laat lichtjes afkoelen en draai de taart om op een bord. Bestrooi met poedersuiker.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 486.17 kcal
Koolhydraten 65.85 g
waarvan suikers 52.72 g
Vet 22.57 g
waarvan verzadigd 12.91 g
Proteïnen 2.95 g
Vezels 4.6 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin