Gehaktbrood met ham en kruidenkaas in bladerdeeg

40 MIN
8 porties
Gehaktbrood met ham en kruidenkaas in bladerdeeg

Dit gehaktbrood krijgt een originele vulling én jasje: ham met kruidenkaas, met daarrond een knapperig bladerdeegkorstje. Origineel en lekker!

Ingrediënten

  • 700 g gemengd gehakt
  • 150 g beenham
  • 1 vel bladerdeeg, vierkant
  • 2 tomaten, ontveld en in blokjes
  • 2 sjalotten, fijngesnipperd
  • 50 g paneermeel
  • 150 g kruidenkaas
  • 2 eidooiers, losgeklopt
  • 4 el peterselie, fijngehakt
  • ½ kl nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Doe het gehakt in een grote mengkom samen met de sjalot, peterselie, een eidooier en het paneermeel. Kruid bij met peper, zout en nootmuskaat. Meng goed.
  3. Snijd het bladerdeeg in 2.
  4. Leg in het midden van het bladerdeeg de helft van het gehakt. Verdeel hierover de ham, besmeer met de kruidenkaas en leg hier de tomatenblokjes op. Bedek met de andere helft van het gehaktmengsel en dek af met het tweede vel bladerdeeg. Druk de randen goed aan.
  5. Smeer het bladerdeeg goed in met de losgeklopte eidooiers. Maak inkervingen in de bovenkant van het pakketje.
  6. Leg het geheel op een ingevette ovenschaal. Zet 25 minuten in de oven. Laat even afkoelen en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 469.93 kcal
Koolhydraten 19.54 g
waarvan suikers 2.36 g
Vet 30.68 g
waarvan verzadigd 12.64 g
Proteïnen 29.21 g
Vezels 1.66 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin