Pasteis de nata

35 MIN
12 stuks
Pasteis de nata

Ingrediënten

  • 2 vellen bladerdeeg
  • 1 el citroenzeste
  • 30 g bloem
  • 4 eidooiers
  • 300 ml room
  • 180 g kristalsuiker
  • 1 el poedersuiker
  • ½ vanillestokje
  • snufje kaneel

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 220° C.
  2. Meng de bloem met 100 ml room in een kom. Roer goed zodat er geen klonters zijn.
  3. Meng de rest van de room met de citroenzeste en het vanillestokje in een kookpot. Breng aan de kook en laat al roerend pruttelen. Giet dan bij de bloem.
  4. Voeg de suiker toe en roer het geheel goed om. Voeg de eidooiers één voor één al roerend toe. Giet alles opnieuw in de kookpot en laat opnieuw koken. Blijf regelmatig roeren.
  5. Haal de pot van het vuur vanaf het mengsel is ingedikt. Haal het vanillestokje eruit.
  6. Snijd 12 rondjes uit het bladerdeeg. Leg ze in ingevette taartvormpjes en vul ze met de afgekoelde vulling. Bak de taartjes 12-15 minuten. Werk af met wat kaneel en poedersuiker.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 326.36 kcal
Koolhydraten 33.25 g
waarvan suikers 18.61 g
Vet 19.79 g
waarvan verzadigd 9.4 g
Proteïnen 3.89 g
Vezels 0.56 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin