Aziatische worstenbroodjes met wokgroenten

30 MIN
2 personen
Aziatische worstenbroodjes met wokgroenten

East meets west met deze originele Aziatische worstenbroodjes! Kruidig gehakt op smaak gebracht met Chinees vijfkruidenpoeder, look en lente-ui. Daarbij maak je een goede portie wokgroenten. Serveer met chilisaus en genieten maar!

Ingrediënten

  • 2 lente-uitjes
  • 1 bio-ei
  • 300 g gemengd gehakt
  • 1 kl Chinees vijfkruidenpoeder
  • 1 vel bladerdeeg
  • 1 el sesamzaad
  • 400 g wokmix
  • 2 el sojasaus
  • 4 el chilisaus
  • 1 el arachideolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snij de lente-ui in ringen. Breek het ei (de eieren) in een kommetje en roer goed los. Doe het gemengd gehakt, het Chinees vijfkruidenpoeder en de lente-ui in een kom, kruid met peper en zout. Meng goed.
  3. Halveer het bladerdeeg en verdeel er het gehakt over in een worstvorm, 1 per persoon. Rol het bladerdeeg op rond het gehakt. Snij overtollige restjes deeg weg. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Maak met een mes bovenaan de worstenbroodjes enkele inkervingen. Bestrijk ze met het losgeklopte ei en strooi er de sesamzaadjes over. Zet 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Verhit de arachideolie in een wok en voeg de wokmix toe. Voeg per persoon 2 eetlepels water toe. Roerbak 10 minuten op hoog vuur. Kruid met peper. Voeg de sojasaus toe en laat kort inkoken.
  5. Serveer het worstenbroodje met de wokgroenten en de chilisaus.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1091.79 kcal
Koolhydraten 77.84 g
waarvan suikers 23.38 g
Vet 63.06 g
waarvan verzadigd 22.79 g
Proteïnen 51.57 g
Vezels 9.19 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin