Zalm en croute

45 MIN
4 personen
Zalm en croute

Dankzij het jasje van bladerdeeg, blijft deze zalm heerlijk sappig en vol smaak. De kaas, groentjes en nootjes zorgen voor een verrassende extra vulling.

Ingrediënten

  • 400 g zalmfilet, in fijne repen
  • 1 vel bladerdeeg
  • 2 tomaten, in schijfjes
  • 4 el zwarte olijven, ontpit
  • 1 venkel, in stukjes
  • 4 el noten, mengeling
  • 2 bollen mozzarella, in schijfjes
  • 1 eidooier
  • 2 el melk

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C.
  2. Verdeel de bladerdeeg in een bakvorm en prik met een vork gaatjes in de bodem. Mix de notenmengeling samen met de olijven tot een tapenade. Smeer deze over het bladerdeeg.
  3. Verdeel de reepjes zalm over de tapenade, samen met de mozzarella- en tomatenschijfjes. Zorg ervoor dat de mozzarella bovenaan ligt. Leg hierop de venkel.
  4. Klop het eigeel op met een scheutje melk. Bestrijk hiermee de kanten van het eerste vel bladerdeeg. Bedek het geheel met het tweede, geprikte, vel bladerdeeg. Duw de randen van de taart naar het midden toe en bestrijk de bovenkant hiervan met het opgeklopt eigeel.
  5. Zet de taart gedurende 30 minuten in het midden van de oven.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 769.5 kcal
Koolhydraten 32.74 g
waarvan suikers 5.22 g
Vet 52.38 g
waarvan verzadigd 16.98 g
Proteïnen 41.08 g
Vezels 4.55 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin