Pasta, dat smaakt áltijd, toch? Zijn we helemaal akkoord mee, als er ook seizoensgroenten gebruikt worden! In de (bijna) winter is dat misschien niet zo voor de hand liggend, maar wij zijn er heilig van overtuigd dat je heel wat heerlijke combinaties kan vinden. Meer zelfs: wij hebben voor jou een selectie gemaakt van seizoensgebonden pasta's waar je in de koude maanden heerlijk van kan smullen!

Wat is er nu dan zoal in seizoen? Pompoen, boerenkool, palmkool, spruitjes, champignons en andere paddenstoelen, knolselder, wortel, selder, spinazie en prei! Genoeg heerlijke seizoensgroenten om mee aan de slag te gaan dus, wij tonen je hoe:


Verse tagliatelle met pompoensaus, gerookt spek en kaas


Verse tagliatelle met pompoensaus, gerookt spek en kaas
Italiaans én winters! Jawel, heerlijk comfort food met deze verse tagliatelle met pompoensaus, krokant gebakken spek en kaas. Hier ga je met het hele gezin van smullen! Zin in? Deze topper kan je deze week bestellen bij Foodbag.be!



Vegan pasta stroganoff met oesterzwammen


Vegan pasta stroganoff met oesterzwammen
Oesterzwammen en champignons vormen de basis voor deze van oorsprong Russische saus. Traditioneel gaat er room en een scheut wodka in. We maken een vegan versie met kokosmelk, edelgistvlokken voor een subtiel kaassmaakje en gerookte paprikapoeder. Bekijk recept



Pasta carbonara met geroosterde pompoen


Pasta carbonara met geroosterde pompoen
Een heerlijke variatie op pasta carbonara, met blokjes geroosterde pompoen erbij. Een echte herfst-versie van deze pasta! Bekijk recept



Pasta met varkenslapje, spinazie, knolselder en peperroomsaus


Pasta met varkenslapje, spinazie, knolselder en peperroomsaus
Pasta met peperroomsaus is sowieso al een hit. Maar in dit gerecht krijgen zij slechts een ondersteunende bijrol. De échte ster van dit bordje is het malse varkenslapje. Het geheim? De rust in aluminiumfolie laat hem extra schitteren. Bekijk recept



Spaghetti "tonnato" met champignons en kappertjes


Spaghetti
We zijn dol op een klassieke vitello tonnato. Vooral die saus: hemels. Wat als we dezelfde smaaksensatie proberen evenaren in een pasta? We gingen aan de slag in onze testkeuken en toverden deze romige saus op tafel. Wat denk jij ervan? Bekijk recept



Kalkoenragout met conchiglie


Kalkoenragout met conchiglie
Een hartverwarmend potje met kalkoen, wortel, selder, ui en rozemarijn in een tomatensausje met rode wijn. De conchiglie pasta past er perfect bij. Bekijk recept



Romige penne met Italiaanse worst


Romige penne met Italiaanse worst
Voor dit unieke pastagerecht kiezen we voor salsiccia ofwel: een Italiaanse braadworst met venkelzaad. Echt overheerlijk! Bekijk recept



Romige tagliatelle met prei en spekjes


Romige tagliatelle met prei en spekjes
Een heerlijke en eenvoudige pasta voor op een drukke dag! Deze romige tagliatelle met prei en spekjes zet je in 15 minuten op tafel. Lekker op een koude dag! Bekijk recept



Penne al forno met gehaktballetjes en mozzarella


Penne al forno met gehaktballetjes en mozzarella
Een echte pasta voor Bourgondiërs: penne al forno met sappige gehaktballetjes en heerlijke plakjes mozzarella die over het gerecht smelten. Bekijk recept



Lasagne bolognaise


Lasagne bolognaise
Lasagne bolognaise, een echte klassieker uit de Italiaanse keuken! Het lijkt een heel werkje, maar eigenlijk valt het goed mee. Reken 25 minuten werk in de keuken, en dan doet de oven de rest! En het resultaat is een heerlijk bord comfort food, Italian style. Genieten maar... Bekijk recept