Verse tagliatelle met pompoensaus, gerookt spek en kaas
30 MIN
2 personen
Italiaans én winters! Jawel, heerlijk comfort food met deze verse tagliatelle met pompoensaus, krokant gebakken spek en kaas. Hier ga je met het hele gezin van smullen!
Ingrediënten
1 gele ui
100 gr gerookt spek
300 gr pompoenblokjes
175 gr kerstomaten
250 gr verse tagliatelle
50 gr geraspte kaas
olie
zout en zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de pasta. Snipper de ui fijn.
Snijd het spek in stukken. Verhit een scheutje olie in een pan op middelhoog vuur. Bak het spek, tot het vlees goudbruin kleurt. Haal uit de pan.
Verhit opnieuw een scheutje olie in dezelfde pan en stoof de ui glazig. Voeg de pompoenblokjes toe en bak kort aan. Blus met 75 ml water per persoon. Laat zo'n 12-15 min. sudderen.
Halveer intussen de kerstomaten.
Kook de pasta in zo'n 2 min. al dente. Houd een kopje van het kookvocht opzij.
Mix, in een blender of met een staafmixer, de pompoenblokjes samen met enkele el van het kookvocht tot een smeuïge saus (zie tip). Proef en breng op smaak met zout en zwarte peper. Schep samen met de pasta terug in de pan en meng de kerstomaten eronder. Laat enkele min. doorwarmen op middelhoog vuur.
Serveer de pasta in pompoensaus met het spek en werk af met de geraspte kaas. Smakelijk!
TIP: Je kan ook de helft van de kaas al mixen met de pompoen voor een kazige saus.