Lasagne bolognaise

45 MIN
2 personen
Lasagne bolognaise

Lasagne bolognaise, een echte klassieker uit de Italiaanse keuken! Het lijkt een heel werkje, maar eigenlijk valt het goed mee. Reken 25 minuten werk in de keuken, en dan doet de oven de rest! En het resultaat is een heerlijk bord comfort food, Italian style. Genieten maar...

Ingrediënten

  • 4 lasagnevellen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 300 g gemengd gehakt
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 kl Italiaanse kruiden
  • 40 g gratinkaas
  • 10 g basilicum
  • 2 el olijfolie
  • 1½ el boter
  • 2 el bloem
  • 250 ml melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Breng een grote pot gezouten water aan de kook. Bestrijk de lasagnevellen met de helft van de olijfolie. Wanneer het water kookt, voeg je de lasagnevellen 1 voor 1 toe. Ze zullen misschien wat aan elkaar kleven, maar maak je geen zorgen, je kan ze straks gemakkelijk terug van elkaar halen. Laat 5 minuten koken en schep ze uit het water, laat naast elkaar drogen op een propere keukenhanddoek.
  3. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Snij de courgette in kleine blokjes. Snij de rode paprika in blokjes.
  4. Verhit de rest van de olijfolie in een grote pan en stoof de ui glazig. Voeg de knoflook, de courgetteblokjes en paprikablokjes toe en roerbak 3 minuten.
  5. Voeg nu het gehakt toe en bak het gaar. Voeg de tomatenblokjes en de Italiaanse kruiden toe en laat de saus 10 minuten zachtjes pruttelen. Kruid met peper en zout.
  6. Maak ondertussen de bechamelsaus: laat de boter smelten in een steelpan. Voeg de bloem toe en roer heel goed, totdat de boter en bloem goed aan elkaar kleven. Voeg dan 1/3 van de melk toe en roer heel goed, tot je een homogene massa hebt die begint in te dikken. Voeg opnieuw 1/3 van de melk toe en meng tot de saus opnieuw begint in te dikken. Voeg het laatste deel van de melk toe en meng opnieuw tot een dikke saus. Kruid met peper, zout en een snufje nootmuskaat.
  7. Neem een ovenschaal en schep er de helft van de bolognaisesaus in. Leg er de helft van de lasagnevellen op (laat ze niet overlappen). Verdeel er de helft van de bechamelsaus over. Herhaal met de rest van de ingrediënten en strooi er de gratinkaas over. Zet 17 minuten in de voorverwarmde oven en dan nog 3 minuten onder de grill voor een goudbruin korstje.
  8. Pluk de blaadjes basilicum en schik ze bovenop de lasagne. Serveer de lasagne.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1071 kcal
Koolhydraten 94.57 g
waarvan suikers 27.36 g
Vet 52.91 g
waarvan verzadigd 21.33 g
Proteïnen 51.37 g
Vezels 10.29 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin