Romige tagliatelle met prei en spekjes

15 MIN
2 personen
Romige tagliatelle met prei en spekjes

Een heerlijke en eenvoudige pasta voor op een drukke dag! Deze romige tagliatelle met prei en spekjes zet je in 15 minuten op tafel. Lekker op een koude dag!

Ingrediënten

  • 200 g tagliatelle
  • 150 g gerookte spekblokjes
  • 2 prei
  • ½ kippenbouillonblokje
  • 1 brikje lichte room
  • 10 g bladpeterselie
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes, kookpot, vergiet, maatbeker en een grote pan klaar.
  2. Giet het hete water in de kookpot en breng terug aan de kook. Voeg de tagliatelle en een snuf zout toe. Kook beetgaar in 5-6 minuten. Giet de pasta af maar bewaar per persoon 75 milliliter van het kookvocht.
  3. Verhit de pan en voeg de gerookte spekblokjes toe, bak krokant. Was en snij ondertussen de prei in ringen en voeg de prei toe aan de pan met de spekblokjes. Voeg ook de olijfolie toe en roerbak 5 minuten. Voeg dan per persoon 75 milliliter van het kookvocht van de pasta toe.
  4. Roer goed om en verkruimel er de aangegeven hoeveelheid kippenbouillon bij. Laat 3 minuten stoven en voeg dan de lichte room toe. Laat nog 2 minuten doorwarmen. Hak ondertussen de bladpeterselie fijn.
  5. Proef de saus en kruid met peper en zout. Roer er de tagliatelle door. Serveer en werk af met fijngehakte peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1030.46 kcal
Koolhydraten 83.91 g
waarvan suikers 16.89 g
Vet 51.12 g
waarvan verzadigd 36.61 g
Proteïnen 34.59 g
Vezels 12.82 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin